Ursprungsreceptet är en kladdkaka med lime men då jag tyckte att syrligheten från Kesellan skar sig med kakaon tog jag helt enkelt bort kakaon och la till lite mer mjöl och smaksatte med ännu mer citrussmaker. Resultatet blev nåt som liknade ett mellanting av cheesecake och sockerkaka. Supergod att servera med en hallonsås och lite passionsfrukt. En riktigt härlig version är att smaksätta med skal och saft från apelsin, det ger en mjuk och sötare kaka.
Här kommer receptet:
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 250 g Kesella lätt
- Rivet skal av valfri citrusfrukt samt en skvätt fruktsaft
Vispa ihop ägg och socker, sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten och rör ihop.
Blanda sen ner Kesella, skalet och saften.
Grädda i en rund form, ca 24 cm i diameter i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20 min. Den ska vara aningens kladdig i mitten. Låt svalna och servera med valfritt tillbehör eller bara precis som den är!
Här serverad med bärmix och riven vit choklad (ber om ursäkt för bildkvalitén)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar