Sidor

söndag 28 augusti 2011

Laktosfri glasstårta


Min systerson fyllde 7 år i fredags och eftersom han inte är så förtjust i tårta gav jag mig på att gör en glasstårta istället. Då han älskar fotboll var temat ganska så självklart.

Han utreds för laktosintolerans just nu så jag gjorde det rätt lätt för mig och köpte färdig glass. Utbudet var minst sagt uselt i affären just denna dag så det fick bli vaniljglass för hela slanten, men den fixade jag till med jordgubbsmos, blåbär, minimarschmallows och maräng. Alltihop är täckt med grönfärgad laktosfri grädde.


Födelsedagsbarnets storasyster var med och rörde ihop allt och fixade med blommor och fjärilar. Tack för perfekt kökshjälp Ida!

Tårtan blev riktigt hög och det hade nog kunnat förse hela fotbollslaget med glass - nu var vi bara 10 pers men vi åt så gott vi kunde :o)

P.g.a. (ickeplanerad) tidsbrist blev fotbollen inte perfekt med rätt vinklar och rutor men då den fick hastas ihop på en kvart är jag nöjd. Inte det lättaste att jobba med glass i värmen som plötsligt återvände i fredags.


Grattis min store skolpojke!!

2 kommentarer:

  1. Nu har jag hittat din blogg!!! Vad kul att du samlar alla dina bakverk!!! Måste vart en utmaning att jobba med glass i värmen...fin blev den iallafall!!! Grattis i efterskott också, hoppas din födelsedag blev toppen precis som du förtjänar. Kram Tess

    SvaraRadera
  2. Tack snälla Tess! Kul att du hittat hit! Kram

    SvaraRadera