Sidor

torsdag 21 mars 2013

Chokladkolasnitt

En ny kaka jag aldrig testat förut. Skulle egentligen bakat vanliga kolasnitt/sirapsbröd men fastnade för detta recept istället. Riktigt, riktigt goda!

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker + 2 msk ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker 
Rör ihop smör, socker och sirap till en riktigt porös smet. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat och sikta ner i smörblandningen. Tillsätt ev en aning mer mjöl om degen känns för lös.
Dela i två delar och rulla ut till två lika stora längder som du plattar till på en bakplåtsklädd ungsplåt. Räffla eventuellt med gaffel. Grädda mitt i ugnen på 175 grader 15-20 minuter. Skär i sneda snitt medan de fortfarande är varma. Låt svalna helt på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar