Sidor

lördag 23 mars 2013

Syltkakor

Helt enkla mördegskakor med smak av citron och fyllda med hallonsylt. Enkelt och så gott!


  • 4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 200 gram smör
  • 1 äggula
  • några droppar citronarom
  • Fast sylt
Blanda mjöl, socker och kör sen i smöret som först bör delas i småbitar/skivor. Kör ihop tills allt är finfördelat. Tillsätt äggulan och smaksättning och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i ca 30 minuter om den känns kladdig, annars går det bra att baka ut den direkt. Dela till lagom stora bitar som rullas till kulor. Lägg på bakplåtsklädd plåt, platta till lite lätt och gör en fördjupning i kakan med t.ex. en knoge eller fingertopp. Lägg i en klick fast sylt av valfri sort och grädda på 175 grader, mitt i ugnen i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar